Mitt bloggmanifest

Det är på sin plats med ett litet bloggmanifest, dvs. en deklaration (i all sin enkelhet) om vad jag vill med den här bloggen. Om inte annat för mig själv. Jag har nämligen erfarit att jag lätt tappar tråden och lägger av och ned och åt sidan. Och sen ångrar jag mig och blir ledsen och börjar om. Så här ligger det till:

Jag har alltid trivts med att pyssla. Min mormor lärde mig virka och sticka när jag var kring sex-sju år, och min mamma engagerade oss i diverse pysselprojekt under hela min uppväxt. Det har inte funnits någon rädsla för att göra själv, göra om eller återanvända i min familj – utan det har snarare uppmuntrats, vilket jag är så glad för. Det känns som något av det roligaste och smartaste man kan göra, det är en fantastiskt skön känsla av använda något man gjort, eller åtminstone delvis gjort, själv.

Att pyssla kan vara så mycket. Det kan vara virka och sticka eller sy om en tröja, men det kan också vara att göra en hemsida eller en blogg, som den här. Att sitta och fixa med WordPress och hela tiden lära mig nytt, är härligt och kul. Och jag är så glad över att så många andra tycker detsamma, för det ger mig en massa inspiration och sparkar i baken att komma igång med mitt eget pyssel.

Jag är småbarnsmamma och även om jag har levt i viss förnekelse kring detta, så har jag de facto begränsat med tid och ork för mina egna hobbyer just nu. Samtidigt vet jag hur deppigt det känns när jag inte prioriterar mig själv och bara skjuter upp och upp och upp. Det är alltså viktigt att jag inte strävar efter perfektion, utan sänker tröskeln och förväntningarna kring vad och hur jag gör, för att komma igång snarare än fastna i mina egna ambitioner. Här på bloggen betyder det att jag inte fokuserar på vackra redigerade bilder, fullödiga beskrivningar eller det mest avancerade pysslet. Här fokuserar jag på att göra, lära och ha det trevligt.

Så för att summera – jag vill att den här bloggen ska vara en lagom ambitiös plattform för att dela med mig av mina pysselidéer, och samtidigt vara mitt alldeles egna webbprojekt att sitta och påta med. Om bloggen får några besök är det en väldigt välkommen och rolig bonus!

Bloggen för dig som är lagom pysselambitiös

Translate »