Sprejmålat IKEA-bord (Vittsjö)

Har du precis som jag möbler hemma som du gillar men som skulle må bra av lite personlig tillpiffning? Det finns mängder med exempelvis IKEA-hacks på nätet, jag har googlat och blivit så inspirerad och sugen på att sätta igång och fixa att jag nästan mår illa. Här är min erfarenhet från att ha sprejmålat ett soffbord ur IKEA-serien Vittsjö, som jag gillar formen på men inte färgerna det kommer i.

Jag valde att använda PlastiKote sprayfärg i Metallic Gold. I efterhand känns det som om jag borde ha testat att använda en spraygrundfärg först, men men – det är lätt att vara efterklok. Jag sprayade tre lager, och även om jag var noggrann och försiktig blev det några droppmärken och ojämnheter. Men, överlag tyckte jag det var enkelt att spraya, dock borde jag ha haft en andningsmask för jäklar vad det kändes i lungorna efter ett tag.

Grejen är att färgen inte alls blev särskilt slitstark mot barnhänder, vilka förekommer i vårt hem. Ganska på direkten såg jag både fingeravtryck och repor som jag än så länge kan se som trevlig patina, men jag har en känsla av att de rätt så snart kommer att bli så pass tydliga att bordet börjar se sjavigt ut. Oh well, det var kul att prova och än så länge tycker jag att resultatet är jättesnyggt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *